BÜYÜK MÜBADELE'NİN 101. YIL DÖNÜMÜ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Gündem 30.01.2024 - 19:18, Güncelleme: 30.01.2024 - 19:26
 

BÜYÜK MÜBADELE'NİN 101. YIL DÖNÜMÜ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Büyükçekmece'de, Yunanistan ve Türkiye arasından Lozan Anlaşması gereği gerçekleşen Büyük Mübadele'nin 101. yıl dönümü anma töreni düzenlendi.
Törene Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, mübadil STK temsilcileri ve çok sayıda katılımcı iştirak etti. Anma töreni kapsamında çelenk bırakıldıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.  Törende konuşma yapan Tepecik Trakya Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özcan "Biz mübadil çocukları çektiğimiz sıkıntıları fırsat buldukça dile getiriyoruz. Özellikle vize kolaylığı beklerken son zamanlarda aksine vizelerde zorluk çıkarılması sebebi ile Yunanistan ve Avrupa Birliği yetkililerini protesto ediyoruz." dedi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün ise Büyükçekmece'de bir Mübadil Evi ve Mübadele Müzesi yapacaklarını dile getirdi. Konuşmacıların konuşmalarını bitirmesinin akabinde anıt fidan dikimi gerçekleştirildi. Anma töreni sonrasında ise Mimarsinan Gülcemal Sosyal Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi.
Büyükçekmece'de, Yunanistan ve Türkiye arasından Lozan Anlaşması gereği gerçekleşen Büyük Mübadele'nin 101. yıl dönümü anma töreni düzenlendi.

Törene Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, mübadil STK temsilcileri ve çok sayıda katılımcı iştirak etti.
Anma töreni kapsamında çelenk bırakıldıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 
Törende konuşma yapan Tepecik Trakya Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özcan "Biz mübadil çocukları çektiğimiz sıkıntıları fırsat buldukça dile getiriyoruz. Özellikle vize kolaylığı beklerken son zamanlarda aksine vizelerde zorluk çıkarılması sebebi ile Yunanistan ve Avrupa Birliği yetkililerini protesto ediyoruz." dedi.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün ise Büyükçekmece'de bir Mübadil Evi ve Mübadele Müzesi yapacaklarını dile getirdi.
Konuşmacıların konuşmalarını bitirmesinin akabinde anıt fidan dikimi gerçekleştirildi.
Anma töreni sonrasında ise Mimarsinan Gülcemal Sosyal Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve caddegazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.