ESENYURTLULAR KARDEŞLİK HALAYINDA BULUŞTU

Kültür 16.12.2023 - 13:11, Güncelleme: 18.12.2023 - 02:03
 

ESENYURTLULAR KARDEŞLİK HALAYINDA BULUŞTU

Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği 2.Kardeş Kültürler Festivali, kardeşlik halaylarına sahne oldu.
İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle ertelenen konserlerin ikinci gününde sahne alan Maral, seslendirdiği türkülerle dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.   İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarından dolayı Esenyurt Belediyesi’nin ertelediği 2. Kardeş Kültürler Festivali’nin ikinci gününde düzenlenen Güneydoğu Anadolu Gecesi’nde bölgenin sevilen sanatçısı Maral sahne aldı. Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde, Maral’ın seslendirdiği türküler birlik ve beraberlik coşkusunu pekiştirdi. Festival kapsamında kardeşlik halayında buluşan Esenyurtlular renkli anlar yaşadı.   “Çok güzel bir festivaldi”   Konser sonrasında duygu ve düşüncelerini ifade eden Maral, “Kardeş türküler, kardeş şarkılar, kardeş halaylar anlamında inanılmaz güzel bir festivaldi. Bu konserden çok keyif duydum. Halayın da anlamı omuz omuza, kardeşçe, hep beraber coşkulu anlar yaratmak. Bugün, bu havayı hep beraber teneffüs ettik. İnanılmaz güzel bir konsere imza attık. Çok keyiflendim, çok güzeldi. Bunun için bütün emekçi kardeşlerime teşekkür ediyorum. En çok da kıymetli Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt Bey’e çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun ki bizi, bizim kültürümüzde olan kardeşlerimizle bir araya getirip bu köprüyü oluşturdu. Bunun yanı sıra her bölgeden insan geldi. Sayabileceğim o kadar çok kültür vardı ki, bu beni çok mutlu etti” dedi.   Konserler tüm coşkusuyla devam ediyor   2. Kardeş Kültürler Festivali kapsamında bu akşam Doğu Anadolu Gecesi ezgileri ile bölgenin sevilen sanatçıları Mehmet Öndül ve Rojin sahne alacak. Saat 19.00’da başlayacak olan program Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.                                                                                                                                                                                                        
Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği 2.Kardeş Kültürler Festivali, kardeşlik halaylarına sahne oldu.

İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle ertelenen konserlerin ikinci gününde sahne alan Maral, seslendirdiği türkülerle dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarından dolayı Esenyurt Belediyesi’nin ertelediği 2. Kardeş Kültürler Festivali’nin ikinci gününde düzenlenen Güneydoğu Anadolu Gecesi’nde bölgenin sevilen sanatçısı Maral sahne aldı. Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde, Maral’ın seslendirdiği türküler birlik ve beraberlik coşkusunu pekiştirdi. Festival kapsamında kardeşlik halayında buluşan Esenyurtlular renkli anlar yaşadı.

 

“Çok güzel bir festivaldi”

 

Konser sonrasında duygu ve düşüncelerini ifade eden Maral, “Kardeş türküler, kardeş şarkılar, kardeş halaylar anlamında inanılmaz güzel bir festivaldi. Bu konserden çok keyif duydum. Halayın da anlamı omuz omuza, kardeşçe, hep beraber coşkulu anlar yaratmak. Bugün, bu havayı hep beraber teneffüs ettik. İnanılmaz güzel bir konsere imza attık. Çok keyiflendim, çok güzeldi. Bunun için bütün emekçi kardeşlerime teşekkür ediyorum. En çok da kıymetli Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt Bey’e çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun ki bizi, bizim kültürümüzde olan kardeşlerimizle bir araya getirip bu köprüyü oluşturdu. Bunun yanı sıra her bölgeden insan geldi. Sayabileceğim o kadar çok kültür vardı ki, bu beni çok mutlu etti” dedi.

 

Konserler tüm coşkusuyla devam ediyor

 

2. Kardeş Kültürler Festivali kapsamında bu akşam Doğu Anadolu Gecesi ezgileri ile bölgenin sevilen sanatçıları Mehmet Öndül ve Rojin sahne alacak. Saat 19.00’da başlayacak olan program Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.                                                                                                                                                                                                        

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve caddegazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.