İBB VERİLERİNE AFET ÖNLEMİ

Yaşam 25.11.2023 - 11:33, Güncelleme: 18.12.2023 - 02:03
 

İBB VERİLERİNE AFET ÖNLEMİ

İBB, şehir verilerini afet durumlarına karşı koruma altına almak için Felaket Kurtarma Merkezi(FKM) projesini hayata geçiriyor.
Proje ile veriler Ankara da düzenli olarak yedeklenecek. İstanbul ve bölgesini kapsayan olası büyük deprem, sel ve yangın gibi büyük afet durumlarında kritik kamu düzenine ait faaliyetler kesintisiz sürecek.İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve İBB telekomünikasyon altyapı iştirak şirketi İSTTELKOM AŞ tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Felaket Kurtarma Merkezi(FKM) projesi uygulamaya konuyor. Proje İBB Veri Merkezi bünyesinde yer alan önemli verileri deprem vb. diğer büyük afet durumlarına karşı Ankara da düzenli olarak yedeklenerek güvenli bir şekilde korunması ve gerektiğinde kullanılabilir olmasını amaçlıyor. Oluşturulan yeni yapı ile İstanbul ve bölgesini kapsayan olası büyük deprem, sel ve yangın gibi büyük afet durumlarında kritik kamu düzenine ait faaliyetlere ait veriler korunacak, şehirdeki sürdürülebilirliğe ve toparlanmaya önemli katkılar sunacak. DEPREMLERDEN DERS ALDIK İBB’nin tüm birimlerine verilerini yedekleyeceklerini kaydeden İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Erol Özgüner, ‘’Felaket Kurtarma Merkezi projesi ile İBB ve iştiraklerine ait verileri büyük ölçekli afet, diğer vb. acil kriz durumlarına karşı özel olarak koruma altına alıyoruz. 17 Ağustos Marmara ve büyük Hatay depremi hepimiz için önemli bir tecrübe oldu. Yeni sistem İBB’nin afet durumlarında vatandaşlara kesintisiz hizmet vermesine güçlü destek olacak’’ dedi. İBB'NİN VERİ GÜVENLİĞİ VE DAYANIKLILIĞI İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM İBB İştirakler Teknoloji Grup Başkanı Nihat Narin ise ‘’Stratejik öneme sahip ’Felaket Kurtarma Merkezi’ projesi ile İstanbul’un her anlamda afetlere daha dirençli ve hazırlıklı olmasını amaçlıyoruz. Yapılan çalışmaları ile veri güvenliği, iş sürekliliği ve belediyecilik hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi ana hedefimiz. İBB olarak İstanbul'u örnek bir dünya kenti haline getirmek için teknolojik yeni çözümler sunmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.                                                                                                    
İBB, şehir verilerini afet durumlarına karşı koruma altına almak için Felaket Kurtarma Merkezi(FKM) projesini hayata geçiriyor.

Proje ile veriler Ankara da düzenli olarak yedeklenecek. İstanbul ve bölgesini kapsayan olası büyük deprem, sel ve yangın gibi büyük afet durumlarında kritik kamu düzenine ait faaliyetler kesintisiz sürecek.İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve İBB telekomünikasyon altyapı iştirak şirketi İSTTELKOM AŞ tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Felaket Kurtarma Merkezi(FKM) projesi uygulamaya konuyor. Proje İBB Veri Merkezi bünyesinde yer alan önemli verileri deprem vb. diğer büyük afet durumlarına karşı Ankara da düzenli olarak yedeklenerek güvenli bir şekilde korunması ve gerektiğinde kullanılabilir olmasını amaçlıyor.

Oluşturulan yeni yapı ile İstanbul ve bölgesini kapsayan olası büyük deprem, sel ve yangın gibi büyük afet durumlarında kritik kamu düzenine ait faaliyetlere ait veriler korunacak, şehirdeki sürdürülebilirliğe ve toparlanmaya önemli katkılar sunacak.

DEPREMLERDEN DERS ALDIK

İBB’nin tüm birimlerine verilerini yedekleyeceklerini kaydeden İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Erol Özgüner, ‘’Felaket Kurtarma Merkezi projesi ile İBB ve iştiraklerine ait verileri büyük ölçekli afet, diğer vb. acil kriz durumlarına karşı özel olarak koruma altına alıyoruz. 17 Ağustos Marmara ve büyük Hatay depremi hepimiz için önemli bir tecrübe oldu. Yeni sistem İBB’nin afet durumlarında vatandaşlara kesintisiz hizmet vermesine güçlü destek olacak’’ dedi.

İBB'NİN VERİ GÜVENLİĞİ VE DAYANIKLILIĞI İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

İBB İştirakler Teknoloji Grup Başkanı Nihat Narin ise ‘’Stratejik öneme sahip ’Felaket Kurtarma Merkezi’ projesi ile İstanbul’un her anlamda afetlere daha dirençli ve hazırlıklı olmasını amaçlıyoruz. Yapılan çalışmaları ile veri güvenliği, iş sürekliliği ve belediyecilik hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi ana hedefimiz. İBB olarak İstanbul'u örnek bir dünya kenti haline getirmek için teknolojik yeni çözümler sunmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.                                                                                                    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve caddegazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.