ASGARİ ÜCRET 2024 TARİFELERİ

Ekonomi 11.11.2023 - 15:00, Güncelleme: 18.12.2023 - 02:03
 

ASGARİ ÜCRET 2024 TARİFELERİ

Beklenen Ocak ayı zamları yapılacak olan fiyat güncellemelerini merak ettiriyor. Ocak ayı ve zamlar sonrası gözler asgari ücrete çevrilmiş durumda.
Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının Ocak ayı itibarı ile düzenleme görüşmeleri doğrultusunda çalışanlar ve emekliler yeni maaşlarındaki rakamları merak etmeye başladılar. Herkesin merakla beklediği ''asgari ücret ne kadar olacak?'' sorusu, 6 aylık enflasyon ayarlaması sonucunda belli olacak. Ocak ayında beklenen asgari ücret 17 bin TL  seviyelerinde görülüyor. Bu rakamların öngörüleri ışığında özel sektör şirketler kendilerine bütçe planlaması yapmaya başladılar. Asgari ücret 2023 Ocak ayında enflasyon tahminlerine göre 8.506 lira olarak belirlenmişti. Temmuz ayında ise yine enflasyon oranlarına göre yüzde 34 zam ile 11.402 TL’ye yükseltilmişti. Geçen yıl Ocak zammı sonrası 454,8 dolar olan asgari ücret şu an yüzde 34 zamlı olmasına rağmen 400 dolar seviyelerine geriledi. Yeni asgari ücret rakamının açıklanmasına 2 ay kala yaklaşık 55 dolarlık bir kayıp şimdiden söz konusu. Vatandaşlar yeni düzenleme ile alıcak oldukları Ocak 2024 maaşlarında ayarlanacak olan rakamları merakla bekliyor.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
Beklenen Ocak ayı zamları yapılacak olan fiyat güncellemelerini merak ettiriyor. Ocak ayı ve zamlar sonrası gözler asgari ücrete çevrilmiş durumda.

Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının Ocak ayı itibarı ile düzenleme görüşmeleri doğrultusunda çalışanlar ve emekliler yeni maaşlarındaki rakamları merak etmeye başladılar.

Herkesin merakla beklediği ''asgari ücret ne kadar olacak?'' sorusu, 6 aylık enflasyon ayarlaması sonucunda belli olacak. Ocak ayında beklenen asgari ücret 17 bin TL  seviyelerinde görülüyor. Bu rakamların öngörüleri ışığında özel sektör şirketler kendilerine bütçe planlaması yapmaya başladılar.

Asgari ücret 2023 Ocak ayında enflasyon tahminlerine göre 8.506 lira olarak belirlenmişti. Temmuz ayında ise yine enflasyon oranlarına göre yüzde 34 zam ile 11.402 TL’ye yükseltilmişti. Geçen yıl Ocak zammı sonrası 454,8 dolar olan asgari ücret şu an yüzde 34 zamlı olmasına rağmen 400 dolar seviyelerine geriledi. Yeni asgari ücret rakamının açıklanmasına 2 ay kala yaklaşık 55 dolarlık bir kayıp şimdiden söz konusu.

Vatandaşlar yeni düzenleme ile alıcak oldukları Ocak 2024 maaşlarında ayarlanacak olan rakamları merakla bekliyor.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve caddegazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.