ESENYURT BELEDİYESİ CAN DOSTLARIMIZ İÇİN MAMA ÜRETİYOR

Yaşam 08.01.2024 - 17:14, Güncelleme: 15.01.2024 - 11:50
 

ESENYURT BELEDİYESİ CAN DOSTLARIMIZ İÇİN MAMA ÜRETİYOR

Sokak hayvanlarının daha sağlıklı beslenmesi amacıyla Türkiye’nin en yüksek üretim kapasiteli mama üretim tesisi Esenyurt’ta kuruldu.
İstanbul’da, belediye bünyesinde kurulan ilk mama üretim tesisi olma özelliğine sahip olan proje ile hem sokak hayvanlarının hem de rehabilitasyon merkezlerinde bulunan dostlarımızın mama ihtiyaçları karşılanıyor.   Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçeye bir ilki daha kazandırarak sokak hayvanlarının daha sağlıklı beslenebilmesi için Türkiye’nin en yüksek üretim kapasiteli mama üretim tesisini kurdu. Belediyenin Modern Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kurulan tesiste, uzman ekipler tarafından ilçe genelindeki fabrika, restoran, hastane gibi mekânlardan toplanan yemek atıkları yüksek proteinli mama haline getiriliyor. Toplanan yemek atıklarının, makinelerde öğütüldükten sonra pastörize edilip preslenmesiyle günde ortalama 300 kg katkısız ve yüksek proteinli kuru mama elde ediliyor. Atık gıdaların soğuk hava depolarında uygun koşullarda saklanmasıyla önemli ölçüde tasarruf sağlanmış oluyor. İstanbul’da belediye bünyesinde kurulan bu ilk ve tek tesiste üretilen sağlıklı mamalar hem ilçe genelindeki hayvan besleme alanlarına düzenli olarak bırakılıyor hem de belediyeye ait barınakta bulunan hayvan dostlarımızın beslenmesinde kullanılıyor.   “ÖNEMLİ ÖLÇÜDE TASARRUF SAĞLADIK”   Bu projenin Türkiye’de en yüksek üretim kapasitesine sahip olmasının yanı sıra İstanbul'da bir belediyenin kurduğu ilk ve tek tesis olduğunu belirten Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt; “Günlük 600 kg civarında mama ihtiyacımız var. Biz günde 300 kg civarında mama üretimi yapabiliyoruz. Hayvan dostlarımızın tüketim ihtiyacının yarısını çok kaliteli bir şekilde karşılayabilecek hale geldik. Bu şekliyle belediyemiz önemli ölçüde tasarruf sağlamış oldu. Buradan elde ettiğimiz tasarrufla Esenyurt’taki çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza ve tüm Esenyurt’a daha fazla hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Sokak hayvanlarının daha sağlıklı beslenmesi amacıyla Türkiye’nin en yüksek üretim kapasiteli mama üretim tesisi Esenyurt’ta kuruldu.

İstanbul’da, belediye bünyesinde kurulan ilk mama üretim tesisi olma özelliğine sahip olan proje ile hem sokak hayvanlarının hem de rehabilitasyon merkezlerinde bulunan dostlarımızın mama ihtiyaçları karşılanıyor.

 

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçeye bir ilki daha kazandırarak sokak hayvanlarının daha sağlıklı beslenebilmesi için Türkiye’nin en yüksek üretim kapasiteli mama üretim tesisini kurdu. Belediyenin Modern Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kurulan tesiste, uzman ekipler tarafından ilçe genelindeki fabrika, restoran, hastane gibi mekânlardan toplanan yemek atıkları yüksek proteinli mama haline getiriliyor. Toplanan yemek atıklarının, makinelerde öğütüldükten sonra pastörize edilip preslenmesiyle günde ortalama 300 kg katkısız ve yüksek proteinli kuru mama elde ediliyor. Atık gıdaların soğuk hava depolarında uygun koşullarda saklanmasıyla önemli ölçüde tasarruf sağlanmış oluyor. İstanbul’da belediye bünyesinde kurulan bu ilk ve tek tesiste üretilen sağlıklı mamalar hem ilçe genelindeki hayvan besleme alanlarına düzenli olarak bırakılıyor hem de belediyeye ait barınakta bulunan hayvan dostlarımızın beslenmesinde kullanılıyor.

 

“ÖNEMLİ ÖLÇÜDE TASARRUF SAĞLADIK”

 

Bu projenin Türkiye’de en yüksek üretim kapasitesine sahip olmasının yanı sıra İstanbul'da bir belediyenin kurduğu ilk ve tek tesis olduğunu belirten Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt; “Günlük 600 kg civarında mama ihtiyacımız var. Biz günde 300 kg civarında mama üretimi yapabiliyoruz. Hayvan dostlarımızın tüketim ihtiyacının yarısını çok kaliteli bir şekilde karşılayabilecek hale geldik. Bu şekliyle belediyemiz önemli ölçüde tasarruf sağlamış oldu. Buradan elde ettiğimiz tasarrufla Esenyurt’taki çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza ve tüm Esenyurt’a daha fazla hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve caddegazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.