"KATILIMCI BÜTÇE ÇALIŞTAYI "STK"LAR İLE SON BULDU

Ekonomi 27.09.2023 - 10:03, Güncelleme: 18.12.2023 - 02:03
 

"KATILIMCI BÜTÇE ÇALIŞTAYI "STK"LAR İLE SON BULDU

Büyükçekmece Belediyesi’nin her yıl bütçe hazırlık çalışmaları aşamasında gerçekleştirdiği “Katılımcı Bütçe Çalıştayı” ilçede aktif olarak faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) teÇamsilcileriyle son buldu.
Büyükçekmece Belediyesi’nin her yıl bütçe hazırlık çalışmaları aşamasında gerçekleştirdiği “Katılımcı Bütçe Çalıştayı” ilçede aktif olarak faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) teÇamsilcileriyle son buldu. Çalıştaya yoğun ilgi gösteren STK temsilcileri, ilçede yapılacak yatırımlar ve hizmetler konusunda görüş ve önerilerini aktardı. Büyükçekmece Belediyesi’nin 2024 Yılı Mali Bütçe belirlenmesine katkı sağlayacak olan Katılımcı Bütçe Çalıştayı, siyasi parti ilçe başkanları, geçmiş dönem belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve STK’ların katılımıyla tamamlandı. “STK’lar demokrasinin dilidir” Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin dili olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “STK’lar ne kadar zengin olursa demokrasiye o kadar büyük katkıları olur. Vatandaşımız bilsin ki bugün Büyükçekmece ailemiz kendi bütçesini yapmaya devam ediyor. Seçmiş olduğunuz meclis üyeleri ile meclisten önce en son toplantıyı yapacağız. Bütçemizin sağlam bir bütçe olması bakımından sizlerin fikirlerine ihtiyacımız var. Ne söylerseniz söyleyin. Söylediğiniz her şey not ediliyor. Bütçenin yapımı esnasında fikirlerine başvurduğumuz burada konuşan STK’lar, muhtarlar, eski meclis üyeleri, ev kadınları, belediye meclis üyeleri kimler varsa onların konuştuklarını özet şeklinde önünüze koyacağız. Burada konuştuğunuz burada kalmayacak. Kitaba çevrilecek. Bizler vatandaşımıza gerçekleri anlatarak, vatandaşımızı dinleyerek, vatandaşımızın talepleri doğrultusunda sıralamamızı yaparak daha başarılı belediye olmak istiyoruz. Bizim dediğimiz değil. STK’ların, muhtarların, geçmiş dönem seçilmiş meclis üyelerinin, ev kadınlarının ve gençlerimizin bize verdikleri bilgi doğrultusunda onların ışığıyla daha doğrusunu yapmak için yıllardan beri gayret sarf ediyoruz.   Çalıştayda, 2000 Büyükçekmeceli ile yapılan anket sonuçları ve mahallelere yönelik taleplere ilişkin bir sunum yapıldı. Sunumun ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri söz alarak 2024 yılı yatırım ve hizmetlerine yönelik önerilerini dile getirdiler.                                                                                                                   
Büyükçekmece Belediyesi’nin her yıl bütçe hazırlık çalışmaları aşamasında gerçekleştirdiği “Katılımcı Bütçe Çalıştayı” ilçede aktif olarak faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) teÇamsilcileriyle son buldu.

Büyükçekmece Belediyesi’nin her yıl bütçe hazırlık çalışmaları aşamasında gerçekleştirdiği “Katılımcı Bütçe Çalıştayı” ilçede aktif olarak faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) teÇamsilcileriyle son buldu.

Çalıştaya yoğun ilgi gösteren STK temsilcileri, ilçede yapılacak yatırımlar ve hizmetler konusunda görüş ve önerilerini aktardı.

Büyükçekmece Belediyesi’nin 2024 Yılı Mali Bütçe belirlenmesine katkı sağlayacak olan Katılımcı Bütçe Çalıştayı, siyasi parti ilçe başkanları, geçmiş dönem belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve STK’ların katılımıyla tamamlandı.

“STK’lar demokrasinin dilidir”

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin dili olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “STK’lar ne kadar zengin olursa demokrasiye o kadar büyük katkıları olur. Vatandaşımız bilsin ki bugün Büyükçekmece ailemiz kendi bütçesini yapmaya devam ediyor. Seçmiş olduğunuz meclis üyeleri ile meclisten önce en son toplantıyı yapacağız. Bütçemizin sağlam bir bütçe olması bakımından sizlerin fikirlerine ihtiyacımız var. Ne söylerseniz söyleyin. Söylediğiniz her şey not ediliyor. Bütçenin yapımı esnasında fikirlerine başvurduğumuz burada konuşan STK’lar, muhtarlar, eski meclis üyeleri, ev kadınları, belediye meclis üyeleri kimler varsa onların konuştuklarını özet şeklinde önünüze koyacağız. Burada konuştuğunuz burada kalmayacak. Kitaba çevrilecek. Bizler vatandaşımıza gerçekleri anlatarak, vatandaşımızı dinleyerek, vatandaşımızın talepleri doğrultusunda sıralamamızı yaparak daha başarılı belediye olmak istiyoruz. Bizim dediğimiz değil. STK’ların, muhtarların, geçmiş dönem seçilmiş meclis üyelerinin, ev kadınlarının ve gençlerimizin bize verdikleri bilgi doğrultusunda onların ışığıyla daha doğrusunu yapmak için yıllardan beri gayret sarf ediyoruz.  

Çalıştayda, 2000 Büyükçekmeceli ile yapılan anket sonuçları ve mahallelere yönelik taleplere ilişkin bir sunum yapıldı. Sunumun ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri söz alarak 2024 yılı yatırım ve hizmetlerine yönelik önerilerini dile getirdiler.                                                                                                                   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve caddegazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.