BEŞYOL METROBÜS ÜST GEÇİDİ YENİLENİYOR

Yaşam 03.01.2024 - 18:37, Güncelleme: 04.01.2024 - 11:55
 

BEŞYOL METROBÜS ÜST GEÇİDİ YENİLENİYOR

İBB, teknik ömrünü tamamlayan ve yaya kapasitesini karşılayamayan Beşyol Metrobüs Üst Geçidini yeniliyor.
Mevcut üst geçit kullanımdayken projeyi uygulamaya koyan İBB, 70 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde yeni üst geçit inşa ediyor. Ayak montajlarının yapılmaya başlandığı üst geçit tamamlandığında Edirne istikameti D-100 Karayolu, yan yol ve metrobüs yolu 450 metre boyunca yaklaşık bir şerit kadar kuzeye ötelenecek ve Metrobüs peron alanı genişleyecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Küçükçekmece’de riskli durumda bulunan Beşyol Yaya Üst Geçidi yenileme çalışmalarına 3 Kasım 2023’te başladı. Proje ile mevcut yaya üst geçidi kaldırılacak ve yeni üst geçit inşa edilecek. TEKNİK ÖMRÜNÜ TAMAMLADI Mevcut metrobüs durağının peron alanı, yolcu kapasitesini kaldıramayacak kadar dar ve kısa kalıyordu. Peron alanı engelli erişimine uygun değildi. Mevcut istasyondaki üstgeçit ve merdivenler günümüz ihtiyaçlarına cevap veremiyordu. Teknik ömrünü tamamlaması, güçlendirmenin yetersiz olması, engelli erişimine uygun olmaması ve yaya kapasitesine yetersiz kalması sebebiyle yenilenme kararı alındı. D-100 VE YAN YOL KAYDIRILACAK Yeni proje ile birlikte Metrobüs istasyonu genişleyecek.  Metrobüs güzergahı, D-100 Karayolu ve yan yol 450 metre boyunca Edirne istikameti yönünde kuzey tarafa doğru yaklaşık bir şerit ötelenecek. İş kapsamında kuzey yan yol yanındaki Şehit Özgür Güven caddesinde 132 metre uzunluğunda kuyu temel ve istinat duvarı imalatı yapılarak yol genişlemesi yapıldı. Mevcut metrobüs yolunda bulunan yeni üst geçit ayağı, proje tamamlandığında peron alanı içerisinde kalacak                                                                                                                                                                                                                                              
İBB, teknik ömrünü tamamlayan ve yaya kapasitesini karşılayamayan Beşyol Metrobüs Üst Geçidini yeniliyor.

Mevcut üst geçit kullanımdayken projeyi uygulamaya koyan İBB, 70 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde yeni üst geçit inşa ediyor. Ayak montajlarının yapılmaya başlandığı üst geçit tamamlandığında Edirne istikameti D-100 Karayolu, yan yol ve metrobüs yolu 450 metre boyunca yaklaşık bir şerit kadar kuzeye ötelenecek ve Metrobüs peron alanı genişleyecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Küçükçekmece’de riskli durumda bulunan Beşyol Yaya Üst Geçidi yenileme çalışmalarına 3 Kasım 2023’te başladı. Proje ile mevcut yaya üst geçidi kaldırılacak ve yeni üst geçit inşa edilecek.

TEKNİK ÖMRÜNÜ TAMAMLADI

Mevcut metrobüs durağının peron alanı, yolcu kapasitesini kaldıramayacak kadar dar ve kısa kalıyordu. Peron alanı engelli erişimine uygun değildi. Mevcut istasyondaki üstgeçit ve merdivenler günümüz ihtiyaçlarına cevap veremiyordu. Teknik ömrünü tamamlaması, güçlendirmenin yetersiz olması, engelli erişimine uygun olmaması ve yaya kapasitesine yetersiz kalması sebebiyle yenilenme kararı alındı.

D-100 VE YAN YOL KAYDIRILACAK

Yeni proje ile birlikte Metrobüs istasyonu genişleyecek.  Metrobüs güzergahı, D-100 Karayolu ve yan yol 450 metre boyunca Edirne istikameti yönünde kuzey tarafa doğru yaklaşık bir şerit ötelenecek. İş kapsamında kuzey yan yol yanındaki Şehit Özgür Güven caddesinde 132 metre uzunluğunda kuyu temel ve istinat duvarı imalatı yapılarak yol genişlemesi yapıldı.

Mevcut metrobüs yolunda bulunan yeni üst geçit ayağı, proje tamamlandığında peron alanı içerisinde kalacak                                                                                                                                                                                                                                              

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve caddegazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.