HAÇOVA GELENEKSEL GECESİ COŞKUYLA KUTLANDI (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Kültür 26.02.2024 - 17:58, Güncelleme: 26.02.2024 - 17:58
 

HAÇOVA GELENEKSEL GECESİ COŞKUYLA KUTLANDI (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Haçova Köyü Geliştirme, Kültür ve Dayanışma Derneği'nin her yıl düzenlemiş olduğu "Geleneksel Gece" etkinliği gerçekleştirildi.
Etkinliğe Haçovalıların yanı sıra Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara, Dernek Başkanı Haydar Durmuş, Prof. Dr. Müslüm Çiçek de katılım gösterdi. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Haydar Durmuş "Atalarımızdan bize miras kültürümüzü yaşatmak, birbirimize yabancılaşmamak, çocuklarımızın birbirleriyle tanışması için bu tür etkinlikler çok önemli. Çocuklar bizim için çok kıymetli. Yıllık 110-130 arası öğrencimize burs sağlamaktayız." açıklamasında bulunarak derneğin faaliyetlerinde değindi. Dernek Başkanı Haydar Durmuş'tan sonra söz alan isim ise Prof. Dr. Müslüm Çiçek oldu. Çiçek, konuşmasında "600'ün üzerinde öğrencimiz mezun olmuş ve çok önemli işler yapar vaziyetteler. Bunda emeği olan, çaba sarf eden herkese çok teşekkür ediyorum" diyerek dernek gönüllülerine şükranlarını bildirdi. Programda konuşma yapan bir diğer isim ise CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara'ydı. Çaykara, "Avcılar Belediye Başkan Adaylığı sürecim uzun ve umutlu bir yolculuk. Aramızdan çok önemli noktalara gelmiş iş adamları, bürokratlar, siyasiler var. Bu bilinçle Haçova'yı çok iyi anlıyor ve görüyorum. Yol yürümekten de onur duyuyorum." açıklamasında bulundu. Çaykara'dan sonra ise kürsüye Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık çıktı. Çalık, "Sizle birlikte olmaktan çok keyif aldığımızı bilesiniz. Beylikdüzü, Avcılar kardeş belediyeler yan yana. 5 yıl boyunca birlikte görev yaptığımız başkanımız Turan Hançerli'ye selam olsun. Şu an CHP'nin Avcılar adayı Utku Başkan'ıma da başarılar diliyorum. Kendisini size emanet ediyorum. İnşallah çok güzel işler yapacak kendisi. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla hizmet yapıyoruz." diyerek Çaykara'ya da başarılar diledi. Program, konuşmacıların açıklamalarından sonra yöresel müzik ve dans oyunlarıyla son buldu.
Haçova Köyü Geliştirme, Kültür ve Dayanışma Derneği'nin her yıl düzenlemiş olduğu "Geleneksel Gece" etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe Haçovalıların yanı sıra Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara, Dernek Başkanı Haydar Durmuş, Prof. Dr. Müslüm Çiçek de katılım gösterdi.
Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Haydar Durmuş "Atalarımızdan bize miras kültürümüzü yaşatmak, birbirimize yabancılaşmamak, çocuklarımızın birbirleriyle tanışması için bu tür etkinlikler çok önemli. Çocuklar bizim için çok kıymetli. Yıllık 110-130 arası öğrencimize burs sağlamaktayız." açıklamasında bulunarak derneğin faaliyetlerinde değindi.
Dernek Başkanı Haydar Durmuş'tan sonra söz alan isim ise Prof. Dr. Müslüm Çiçek oldu. Çiçek, konuşmasında "600'ün üzerinde öğrencimiz mezun olmuş ve çok önemli işler yapar vaziyetteler. Bunda emeği olan, çaba sarf eden herkese çok teşekkür ediyorum" diyerek dernek gönüllülerine şükranlarını bildirdi.


Programda konuşma yapan bir diğer isim ise CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara'ydı. Çaykara, " Avcılar Belediye Başkan Adaylığı sürecim uzun ve umutlu bir yolculuk. Aramızdan çok önemli noktalara gelmiş iş adamları, bürokratlar, siyasiler var. Bu bilinçle Haçova'yı çok iyi anlıyor ve görüyorum. Yol yürümekten de onur duyuyorum." açıklamasında bulundu.
Çaykara'dan sonra ise kürsüye Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık çıktı. Çalık, "Sizle birlikte olmaktan çok keyif aldığımızı bilesiniz. Beylikdüzü, Avcılar kardeş belediyeler yan yana. 5 yıl boyunca birlikte görev yaptığımız başkanımız Turan Hançerli'ye selam olsun. Şu an CHP'nin Avcılar adayı Utku Başkan'ıma da başarılar diliyorum. Kendisini size emanet ediyorum. İnşallah çok güzel işler yapacak kendisi. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla hizmet yapıyoruz." diyerek Çaykara'ya da başarılar diledi.
Program, konuşmacıların açıklamalarından sonra yöresel müzik ve dans oyunlarıyla son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve caddegazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.