GENÇLER SORDU UZMANLAR YANITLADI

Eğitim 15.11.2023 - 17:07, Güncelleme: 18.12.2023 - 02:03
 

GENÇLER SORDU UZMANLAR YANITLADI

Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği “Adam Olacak Çocuk Üniversite Kapısından mı Geçmeli?” başlıklı seminerde, üniversite sınavına hazırlanan gençler, süreçle ilgili merak ettiği soruların yanıtlarını uzmanlardan aldı.
Esenyurt Belediyesi’nin üniversite hazırlık kurslarında eğitim alan öğrencilere yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi. Belediyenin Sürekli Eğitim Merkezinde gerçekleşen seminere konuşmacı olarak İstanbul Aydın Üniversitesi Periodontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sabri Hasan Meriç ve İstanbul Aydın Üniversitesi Biofizik Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tunaya Kalkan katıldı. “Adam Olacak Çocuk Üniversite Kapısından mı Geçmeli?” başlıklı seminerde öğrencilerin hangi bölümleri istedikleri konusu üzerinde duran hocalar, neden üniversite okunması gerektiğine ilişkin bilgiler de verdi. Sordukları sorularla geleceklerine ışık arayan gençler, Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür ederken, hocalar ise öğrencilere başarılar diledi.   “Umut veriyorlar”   Esenyurtlu öğrencilerin umut vadettiğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Tunaya Kalkan şöyle konuştu: “Buradaki öğrencileri lise ve ortaokul baskısından kurtulmuş olarak gördüm. Daha özgürler. Duygularını ve düşüncelerini korkmadan söyleyebiliyorlar, kendilerini ifade edebiliyorlar. Öyle yerlerde, öyle kişilerle konuştuk ki çocuklara bir şey sorduğumuz zaman utangaçlık ve sıkılganlık gibi durumlarla karşılaştık. Esenyurt Sürekli Eğitim Merkezine gelen öğrenciler, gördüğüm kadarı ile ebeveyn baskısından bayağı bir kurtulmuşlar. Bu öğrencileri ayrıca okul baskısından da kurtulmuş olarak gördüm. Çocuklarımız kendilerini ifade etmeye başlıyorlar, umarım bu böyle devam eder.”                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği “Adam Olacak Çocuk Üniversite Kapısından mı Geçmeli?” başlıklı seminerde, üniversite sınavına hazırlanan gençler, süreçle ilgili merak ettiği soruların yanıtlarını uzmanlardan aldı.

Esenyurt Belediyesi’nin üniversite hazırlık kurslarında eğitim alan öğrencilere yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi. Belediyenin Sürekli Eğitim Merkezinde gerçekleşen seminere konuşmacı olarak İstanbul Aydın Üniversitesi Periodontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sabri Hasan Meriç ve İstanbul Aydın Üniversitesi Biofizik Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tunaya Kalkan katıldı. “Adam Olacak Çocuk Üniversite Kapısından mı Geçmeli?” başlıklı seminerde öğrencilerin hangi bölümleri istedikleri konusu üzerinde duran hocalar, neden üniversite okunması gerektiğine ilişkin bilgiler de verdi. Sordukları sorularla geleceklerine ışık arayan gençler, Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür ederken, hocalar ise öğrencilere başarılar diledi.

 

“Umut veriyorlar”

 

Esenyurtlu öğrencilerin umut vadettiğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Tunaya Kalkan şöyle konuştu: “Buradaki öğrencileri lise ve ortaokul baskısından kurtulmuş olarak gördüm. Daha özgürler. Duygularını ve düşüncelerini korkmadan söyleyebiliyorlar, kendilerini ifade edebiliyorlar. Öyle yerlerde, öyle kişilerle konuştuk ki çocuklara bir şey sorduğumuz zaman utangaçlık ve sıkılganlık gibi durumlarla karşılaştık. Esenyurt Sürekli Eğitim Merkezine gelen öğrenciler, gördüğüm kadarı ile ebeveyn baskısından bayağı bir kurtulmuşlar. Bu öğrencileri ayrıca okul baskısından da kurtulmuş olarak gördüm. Çocuklarımız kendilerini ifade etmeye başlıyorlar, umarım bu böyle devam eder.”                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve caddegazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.